26 januari 2022 - Klusdag op 5 februari nog één keer in de bomen te klimmen

De maand februari staat alweer voor de deur, dus is het tijd voor de uitnodiging voor de klusdag van zaterdag 5 februari a.s. Hopelijk is het dan niet zo koud als de vorige keer en een beetje zon erbij zou, na al het grauwe en grijze weer van de afgelopen maand, ook heel welkom zijn.

Zonder eerst koffie te hebben gedronken, kunnen we natuurlijk niet beginnen. Daarom staat die om 10.00 uur klaar bij de C. Outshoornstraat 36.

Wat staat er daarna allemaal te gebeuren?
  • Nu alle fruitbomen in de voedseltuin gesnoeid zijn, komen de fruitbomen in de vlindertuin aan de beurt. Een mooie klus voor de mannen die graag in bomen klimmen.
  • Ook het essenopschot kan gesnoeid worden en bij de struiken kunnen takken die dood zijn of die andere takken 'in de weg zitten', verwijderd worden. Het snoeisel kan dan weer dienen voor het ophogen van oude of het maken van nieuwe takkenrillen.
  • Er liggen nog een aantal nestkastjes te wachten om opgehangen te worden. Nog een klus(je) voor mensen zonder hoogtevrees en dus op de ladder willen klimmen. Diegenen die liever met de voeten op de grond blijven, kunnen dan helpen met het aangeven van de nestkastjes, gereedschap, etc.
  • De vuilniszak(ken) voor het zwerfafval komen ook weer tevoorschijn. Het zou fijn zijn, om minder volle vuilniszakken uit het park te halen als vorige keer. Drie volle zakken was wel erg veel.
Als afsluiting is er om 12.30 uur nog een 'afzakkertje', in de vorm van Glühwein en bijbehorende hapjes, bij de paardenweide aan het einde van de C. Outshoornstraat. Dat klinkt niet verkeerd toch?! En het smaakt lekker, zo na een ochtend in de weer te zijn geweest!

De volgende klusdag is op zaterdag 5 maart 2022.

Hartelijke groet,
De Zelfbeheergroep Lage Vaart