14 juli 2016 - De Vlindertuin - Deel 1
 
Het is u vast wel opgevallen en misschien bent u er wel eens doorheen gelopen, het grasveld achter de paardenweides richting Buitenboys is omgetoverd tot één grote bloemenzee....... De Vlindertuin.
In het voorjaar is het grasveld gevreesd, zijn er een aantal struiken gepland en is er een mengsel van bloemenzaden gestrooid dat aantrekkelijk is voor vlinders, bijen en hommels. Dwars door de vlindertuin loopt het struinpad.

De struiken zijn helaas niet goed aangeslagen (een aantal waren er een dag na het planten uitgetrokken omdat...... ????), maar misschien komen deze volgend jaar alsnog op.
Het bloemenmengsel is wel goed aangeslagen; de bloemenzee is prachtig en wordt druk bezocht door de vlinders, bijen en hommels. Ook worden de bloemen veelvuldig gefotografeerd door buurtbewoners en voorbijgangers. Zo ook door ondergetekende; het is zo mooi dat er in de toekomst nog wel een aantal foto's op de website geplaatst zullen worden.
Het is de bedoeling dat er in de komende tijd onder andere meer nectar- en waardplanten geplant worden. Waardplanten vormen als rupsenvoedsel een onmisbare schakel voor de ontwikkeling van ei tot vlinder.

Dinsdag 12 juli 2016 maakten een 3-tal leden van de Zelfbeheergroep met de Ecoloog van de Gemeente een wandeling door de vlindertuin om te kijken welke struiken en waardplanten er het beste geplant kunnen gaan worden.

Via deze website houden wij u op de hoogte van de vlindertuin.

Annette Spijker