5 november 2016 - Waterdruppels in plaats van zuur(ing) kijken......
 
Wat een pech tijdens de klusdag van afgelopen zaterdag; de regen kwam met bakken naar beneden. In plaats van het aangekondigde 'Zuur(ing) kijken, werd het waterdruppels kijken'. Nadat de snoeischaren, scheppen en kruiwagens gepakt waren, begon het te spetteren. Niet lang daarna brak er een hevige regenbui los. Binnen de kortste keren was iedereen kletsnat en werd besloten om binnen op te drogen en op te warmen met de Glühwein.
Tegen 12.00 uur was de bui voorbij en is er nog wat gesnoeid en geprobeerd de Zuring uit te steken. Het uitsteken van de Zuring blijkt nog een hele (zware) klus te zijn; zeker in de kleigrond. Diep in de grond heeft de Zuring namelijk een dikke kluit met wortels die zich alle kanten op vertakt. Om de plant en de kluit met een schep of iets dergelijks uit de grond te krijgen, is onbegonnen werk. Maar eens op internet naar een andere oplossing zoeken.

De volgende klusdag staat gepland voor zaterdag 3 december 2016; alweer de laatste klusdag van dit jaar. Via onze website wordt u hierover binnenkort nader geïnformeerd.