12 november 2017 - Klussen in een najaarszonnetje

In een heerlijk najaarszonnetje is er zaterdag 4 november jl. flink de handen uit de mouwen gestoken.

In de vlindertuin is wederom een aantal waard- en nectarplanten geplant die, als zij goed aanslaan, in het komende voorjaar en de zomer veel bijen, vlinders en andere insecten zullen trekken. Tevens is er in de 2 gedeeltes waar al planten stonden, onkruid en gras verwijderd. Van een aantal struiken langs de vlindertuin zijn gesnoeid. Dode takken zijn verwijderd en sommige struiken zijn weer wat beter in model gesnoeid. De gesnoeide takken zijn voorzichtig op de (gefatsoeneerde) takkenrillen gelegd. Van de takkenrillen wordt door onder andere de muisjes, andere kleine diertjes en vogels dankbaar gebruik gemaakt.

De vogelhuisjes die open kunnen, zijn schoongemaakt waardoor er weer vogeltjes in kunnen overwinteren en in het voorjaar kunnen nestelen. Als vogelhuisjes niet schoongemaakt worden, zullen de vogels deze links laten liggen.

Ook de kruidentuin is weer onderhanden genomen. Ook hier is het onkruid en het gras tussen de kruidenplanten verwijderd. Heeft u nog kruidenplanten over of wilt u uw kruidenplanten kwijt, wij zijn hier erg blij mee. Het zou leuk en natuurlijk ook lekker zijn als er nog meer verschillende soorten komen te staan.

Als laatste onze maandelijkse klus......zwerfafval verwijderen. Het park ziet er weer opgeruimd uit!