29 april 2018 - Vleermuiskast in het voedselbos en spiegelen in de vlindertuin

In het voedselbos staat sinds gisteren (28 april) een vleermuiskast. Deze kast is ons aangeboden door het project Vleermuizenindepolder. Dit project van initiatiefnemer René Spaargaren, is in 2016 gestart in samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland. Het doel is om meer vleermuizen in de polder een onderdak te bieden en om meer bekendheid te geven aan de vleermuizen. Kijk voor meer informatie over dit prachtige project op www.vleermuizenindepolder.nl.

Tijdens de laatste klusdag voor de zomerstop hebben wij met René Spaargaren en een (grote) groep buurtbewoners de vleermuiskast op een mooi plekje in het voedselbos, vlak bij de amfibieënpoel, neergezet. Voordat de kast geplaatst kon worden, moest er flink wat voorbereid worden. Eerst werd er een ingenieuze 'hijsinstallatie' in elkaar gezet om de 5 meter lange paal met de vleermuiskast rechtop te kunnen zetten. Om de paal goed in de grond te zetten, is er een 1 meter diep gat gegraven. Nadat de paal eenmaal rechtop stond, is deze verder vastgezet met 3 schragen. Het wachten is nu op de eerste bewoners.
René Spaargaren, hartstikke bedankt voor al je werk tijdens onze klusdag en voor het ons aanbieden van de vleermuiskast.

Een buurtbewoner benaderde ons tijdens het klussen in het voedselbos met de vraag of wij interesse hadden in een aantal Frambozenstruiken. Dat kunnen wij natuurlijk niet afslaan. Achter in het voedselbos zijn de Frambozenstruiken geplant. Beste buurman, hartelijk bedankt voor de struiken en dat u aan ons gedacht heeft. Wij zijn er erg blij mee.

Er is niet alleen in het voedselbos gewerkt, maar ook op het vlinderveld is er door een groep buurtbewoners flink wat werk verzet. Hier zijn wederom spiegels om de vaste planten en struiken gemaakt. Het ziet er super uit. Eén van de buurtbewoners zet zich enorm in om al het zwerfvuil op te ruimen. Ook deze keer was het weer een vuilniszak vol.

Onze eerstvolgende klusdag staat gepland voor september. Wij wensen iedereen een hele mooie zomer en een fijne vakantie.