30 september 2018 - De kop is eraf!!! Klusdag zaterdag 1 september 2018

De kop is eraf, de eerste groene klusochtend na een zomerpauze. Pauze wat betreft de 1e zaterdag van de maand, want tussendoor zijn een aantal buurtbewoners gewoon doorgegaan met zwerfvuil opruimen, onkruid verwijderen op het vlinderveld en de struinpaden her en der vrij te houden.

We waren deze zaterdag met een kleinere groep, een aantal mensen waren nog met vakantie. Maar we hadden wel twee nieuwe buren (Joost en Ruud) die ons kwamen helpen en dat was enorm leuk. We zijn met z'n allen aan de slag gaan op het voedselveld.

De droge zomer heeft ook hier zijn tol geëist. In de kruidentuin zijn sommige planten compleet verdwenen, de amfibieënpoel staat nog steeds leeg en is nu alleen nog maar riet. Het gras was wel weer flink gegroeid, dus hebben we gemaaid en waar nodig gras getrokken, bijvoorbeeld om spiegels te maken rondom de bessenstruiken en de kruidentuin weer klaar te maken voor nieuwe planten die buurtbewoners kunnen planten.

Daarna nog gezellig wat gedronken en gegeten en lekker bijgekletst. En op deze prachtige nazomerse dag gingen we zeer voldaan weer na huis.

Tekst en foto's: Mirjam Visscher