20 oktober 2018 - Een succesvol fruit seizoen

Ondanks de droogte en de warmte van deze zomer deden onze fruitbomen en -struiken flink hun best om vruchten te geven. Eerder konden jullie op deze website lezen dat er deze zomer veel vruchten aan de bomen en struiken zaten. Zie hiervoor het stukje van 17 juni 2018 met als titel 'Veel fruit in het voedselbos'. Jammer genoeg is het seizoen van volop zomerfruit nu ten einde, zo ook in ons voedselbos.

De appelbomen hebben helaas geen vruchten meer aan de takken hangen. De laatste 3 rode appels lagen op de grond. Ditzelfde geldt voor de perenbomen en de notenboom. De perenboom heeft veel vruchten gegeven. Dit ook tot groot genoegen van de wespen, die zich te goed deden aan de peren zowel die in boom hingen als die onder de boom lagen. In de notenboom zaten dit jaar voor het eerst walnoten. Volgend jaar komen er vast meer.
En we hadden dit jaar granaatappels, al waren die nog wel wat aan de kleine kant. De bramenstruik en de zwarte bessenstruik hadden veel heerlijke vruchten. In de moestuin konden er zowaar aardappelen gerooid worden! Helaas waren de stelen van de aardperen geknakt, maar gelukkig zitten er nog aardperen in de grond.

Wat geeft het een voldoening om te zien dat alle tijd en energie die er in het voedselbos gestoken wordt, dit jaar zo beloond is.

Foto's: Sippy de Boer