4 november 2018 - Klusdag 3 november 2018 - Het leek wel zomer

Met bijna zomerse temperaturen en volop zon is er afgelopen zaterdag weer op verschillende plekken in de groenstrook langs de Lage Vaart geklust.

Voor de voedseltuin waren door de Gemeente houtsnippers gebracht. Deze houtsnippers zijn uitgestrooid in de spiegels onder de fruitbomen en de struiken. Dit om te voorkomen dat het gras en onkruid hier weer terugkomt.
In de vlindertuin zijn de nieuwe struinpaden breder gemaakt zodat de maaimachine ook hier kan maaien. De nieuwe struinpaden zijn een soort labyrint door de vlindertuin. Leuk om doorheen te lopen, maar ze zijn er ook om de vlindertuin makkelijker te kunnen onderhouden.
Er is ook gesnoeid in het groen aan het begin van de groenstrook (gezien vanaf de Buiten Boys). Van de gesnoeide takken zijn weer nieuwe takkenrillen gemaakt of zijn bestaande takkenrillen opgehoogd.
Als laatste is de uilenkast schoon gemaakt. Helaas heeft er geen uil, maar hebben er bijen gebruik gemaakt van de kast. Uit de uilenkast kwam er naast het nodige vuil ook een nest met daarin een Hoornaar (ook wel paardenwesp genoemd). De hoornaar is de grootste wespachtige van Nederland. De werksters zijn 18-25 mm, koninginnen 25-30 mm en mannetjes zijn tot 28 mm lang.
Zwerfafval is er deze keer helaas niet opgeruimd. Toch ligt er het nodige afval, met als 'hoogtepunt' een houten tuinstoel met daaromheen de nodige lege blikjes en verpakkingen en (gebruikte?) condooms. Wil diegene die ze gebruikt of achter gelaten heeft, deze zelf opruimen?

De volgende klusdag is op zaterdag 1 december aanstaande.