9 december 2018 9 Met een klein clubje aan de slag op de klusdag van 1 december

Ondanks de voorspellingen hadden we weer eens mazzel met het weer. De opkomst was niet al te hoog, maar het was dan ook de zaterdag voor Sinterklaas. Toch is er nog best wat werk verzet. In de vlindertuin zijn een paar nieuwe Vlinderstruiken geplant. In de eetbare tuin zijn fruitbomen gesnoeid, paaltjes geslagen en is strooisel verdeeld. De berg die er nog lag is verspreid over het struinpad langs het laatste gedeelte van de Baaituinen. Tot slot is er behoorlijk wat zwerfvuil opgeruimd. Er lag zelfs een tafel tegenover de ingang van de Baaituinen. Die paste niet in onze vuilniszakken dus die hebben we laten liggen. Wel een verzoekje gestuurd naar de gemeente om 'm weg te halen.

De nazit was weer gezellig, met glühwein, pepernoten, lekkere stokbroodjes en overheerlijke koeken, met jam vanbinnen, gemaakt van de Mispels uit de eettuin (!) en gebakken door een van onze actieve buurtgenoten.

We wensen iedereen fijne kerstdagen en alle goeds voor 2019. Hoe dat er voor ons groen uit gaat zien wordt spannend, aangezien alle (zieke) Essen komende winter vervangen worden door andere bomen en struiken.

Foto's en tekst: Margreet Roos