3 november 2019 - Natte klusdag in het teken van de Natuurwerkdag

Onze klusdag viel gelijk met de landelijke Natuurwerkdag die georganiseerd werd door Landschapsbeheer. Tijdens deze dag gaan vrijwilligers in het hele land aan de slag voor het beschermen en behouden van de natuur en landschap. Ook wij hadden ons aangemeld voor deze dag en stond onze klusdag dus op de website van de Natuurwerkdag als project vermeld.
Iedereen binnen de provincie Flevoland kon zich voor een project wat hem/haar aanstond aanmelden of het nu bij jou in de buurt was of niet. Wij kregen tijdens het klussen hulp van een gezin met 2 kinderen, Deejee van 7 jaar en Ryan van 2 jaar, uit Dronten en oma uit Biddinghuizen.

Ondanks de flinke regenbui die wij over ons heen kregen, is de berg houtsnippers (eindelijk) weg en zijn de laatste snippers over de struinpaden verdeeld. Er is weer het nodige gesnoeid en is het snoeiafval op de bestaande of nieuwe takkenrillen gelegd. Helaas moest er ook weer zwerfafval geruimd worden. Deejee en Ryan hebben samen met hun moeder en een buurtbewoonster in totaal een flinke vuilniszak vol bij elkaar geraapt. Deejee heeft daarna nog geholpen met de houtsnippers in een kruiwagen weg te brengen en uit te strooien over het struinpad, terwijl Ryan vanuit een andere kruiwagen toekeek of alles wel goed gebeurde. Hartstikke goed geholpen jongens!

Na afloop stond de warme chocolademelk met slagroom, de Glühwein en verschillende hapjes klaar. Wat smaakte dat lekker na deze natte klusdag.