21 december 2019 - Bollen en fruitbomen

De klusdag van 7 december stond in het teken van bloemballen planten en fruitbomen snoeien.
Helaas bestond het 'klusteam'deze keer uit een heel klein clubje mensen. Ondanks dat is er toch het nodige in de groenstrook gedaan en is het, zoals altijd, een gezellige klusdag geworden.
De Gemeente Almere wil het 'Eikenprocessierupsen-probleem' (mooi woord voor Scrabble!) aanpakken door het planten van bloembollen bij de desbetreffende bomen. Het principe hierachter is dat de bloembollen, éénmaal in de bloei, de natuurlijke vijanden van de Eikenprocessierups aantrekt en dat op deze manier de rupsen bestreden worden. Om deze reden heeft de Gemeente ook aan de Zelfbeheergroep een hoeveelheid bloembollen gegeven die op de klusdag in de grond geplant zijn. Het zou fijn zijn als de overlast door de rupsen in ieder geval (sterk) verminderd wordt én het zal van het voorjaar een vrolijk gezicht zijn als er (veel) bloembollen in de bloei staan.

Terwijl een aantal mensen zich met de bloembollen beziggehouden hebben, hebben een aantal anderen de appel- en perenbomen in de voedseltuin gesnoeid. Nu de bomen in winterrust zijn (van november tot maart), is het de beste tijd om de bomen te snoeien zodat je later in het jaar weer kunt genieten van een mooie en gezonde oogst.

Ondertussen is er ook nog het nodige zwerfafval opgeruimd. Zeg nou zelf, een dienblad, een schilderij en een braadpan horen toch niet in het groen?!