24 maart 2020 - Zaterdag 7 maart 2020, klussen op een mooie lentedag

Zaterdag, de dag van het klussen in het groen, was de mooiste dag van de week. Het groepje vrijwilligers, 11 in totaal, gingen na de koffie en koek op diverse plaatsen aan de slag. Er werd geknipt en gesnoeid aan de Vlieren en Essenopschot, dat overal in een noodtempo omhoog schiet.
Op het vlinderveld werden één van de bloemperken en een Vlinderstruikperk ontdaan van uitgebloeide bloemen en van voornamelijk metershoog IJzerhard en oprukkende Brandnetels. Natuurlijk is er ook weer zwerfafval geraapt.

In de voedseltuin werden onder andere de palen bij de bomen weggehaald en pitbomen gesnoeid. Een paar van deze bomen staan nu mooi in de bloei. Ook hier is een berg afval tussen de Kastanjebomen weggehaald.
Hier en daar komen voorzichtig wat bolletjes Krokus en Narcisjes uit die in de winter geplant zijn in de strijd tegen de Eikenprocessierups.

Overal hoorde je gezang van Roodborstjes, Heggenmussen, Merels en Winterkoninkjes. Kortom: LENTE! Dat was ook duidelijk te merken bij de klussers; na een tijdje hingen her en der de jassen aan een struik.

Na afloop was er weer een welverdiende borrel, met overheerlijke zelfgestookte koffielikeur en lekkere hapjes. Kortom, weer een heerlijke klusdag in de natuur!