29 september 2020 - Burendag werd klusdag

Afgelopen zaterdag was het landelijke burendag en dat was een goede gelegenheid om, na maanden niets in de groenstrook te hebben gedaan, weer eens (coronaproof) de handen uit de mouwen te steken. De vooruitzichten voor het weer waren niet best, maar gelukkig bleef de voorspelde regen weg en scheen de zon volop. Het leek wel zomer!
De opkomst was niet echt groot, maar ook met een klein groepje enthousiaste buurtbewoners kan er heel wat gedaan worden.

Vooral op het vlinderveld is het nodige gedaan. De randen langs het pad zijn met de bosmaaier vrij van brandnetels gemaakt, dode en uitgebloeide plantenstengels zijn gesnoeid en de stammen van de vlinderstruiken en appelbomen zijn rondom vrijgemaakt van onkruid en gras. Het ziet er nu weer een stuk beter uit. Tevens is er langs een gedeelte van het struinpad aan de huizenkant (noordkant van de busbaan) flink gesnoeid om de doorgang weer vrij te maken van onkruid en overhangende takken. Dat loopt toch een stuk prettiger........
Het klussen werd gedaan onder het toeziend oog van Jan Dekker, een fotograaf die in opdracht van Growing Green Cities van de gemeente Almere, foto´s maakte voor een later dit jaar uit te brengen boek.

En toen was het tijd om het tuingereedschap weer op te bergen en over te gaan op een hapje en een drankje. Heerlijke zelfgemaakte appeltaart van appels uit de bomen op het vlinderveld, boterkoek en hartige taart en toastjes en stokbrood met allerlei "smeerseltjes". Om de dorst te lessen was er nog witte en rode wijn. Wat een straf!