9 november 2020 - Coronaproof klussen bij bijna zomerse temperaturen

Raar hoor, het Coronaproof klussen in het park langs de Lage Vaart. Er werd niet gestart met koffie en thee en niet afgesloten met een hapje en een drankje. De vrijwilligers was gevraagd zoveel mogelijk eigen gereedschap mee te nemen. Het ontbrekende gereedschap kon bij de paardenweide van Gerard en Thea gehaald worden.

In groepjes van maximaal 2 personen en dan nog afstand van elkaar houdend, werd er langs het struinpad gesnoeid. Met de bosmaaier is het gehele struinpad weer goed begaanbaar gemaakt. Verder is de kruidentuin winterklaar gemaakt, zijn daar aardperen gerooid, de bramenstruiken gesnoeid en de stammen van de bessenstruiken vrijgemaakt van gras en onkruid.

Natuurlijk is er ook weer zwerfafval geruimd. Onder de brug van de busbaan ligt erg veel afval van vuurwerk. Misschien is het een idee dat diegenen die zo "leuk" onder de brug hebben staan knallen, het afval even in de prullenbakken bij de steiger gooien. Kleine moeite toch?! Opvallend was ook het aantal mondkapjes dat tussen de struiken was "achtergelaten". In totaal is er voor één grote afvalzak en een paar kleinere afvalzakjes aan vuil geruimd en ziet het park er weer een stuk beter uit.

Na overleg met en advies van de gemeente is, in verband met de nieuwe Coronamaatregelen, besloten de nestkastjes in februari schoon te gaan maken. Hopelijk kan er tegen die tijd weer op de ouderwetse manier geklust worden.