| | | | | | | |
14 november 2020 - Een recept voor aardperentaart
Tijdens de vorige klusdag zijn er flink wat aardperen gerooid. Onderstaand een recept met aardperen in de hoofdrol.
Aardperentaart
(Recept uit het boek van Rineke Dijkinga)
- 500 gram aardperen
- 2 uien
- 1 á 2 tenen knoflook
- 300 gram courgette
- paar eetlepels olijfolie
- 150 gram geraspte geiten- of schapenkaas
- 2 volle eetlepels gedroogde dragon
- 1 volle eetlepel gedroogde tuinkruiden
- peper en zout naar eigen smaak
- 50 gram boekweitmeel om te binden
- evt. 1 theelepel gedroogd zeewier of verse peterselie
- 2 geklutste eieren
Bereiden:
Maak de aardperen goed schoon en rasp ze. Rasp ook de courgette en de kaas.
Fruit de uien en de knoflook in een koekenpan.
Meng de uien met de geraspte aardpeer, courgette, kaas en de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper. Proef of het goed op
smaak is en roer de geklutste eieren erdoor. Doe het mengsel in een cake- of taartvorm, druk goed aan en zet het 40 minuten in een voorverwarmde
oven op 150°C. Serveer warm (voor een stevigere taart, eerst laten afkoelen) met gestoomde witlof, spinazie, een salade van veldsla/postelein of
andere groente. | | |
|