14 april 2021 - Het is lente!

Het is lente ......... tenminste volgens de kalender en de weerkundigen. Aan het weer zelf is het niet zo te merken; wat een lage temperaturen, wind, regen, hagel en zelfs natte sneeuw. Wat verlang ik naar die heerlijke lentedagen met een zonnetje en lekkere temperaturen. Gelukkig geven de bloesem en de bloeiende voorjaarsbloemen toch nog een beetje lentegevoel.

Afgelopen vrijdag toen 's middags het zonnetje even een beetje doorbrak, heb ik nog een aantal foto's in het park gemaakt. Rondom het vlinderveld staat de Prunus met haar kleine witte bloemetjes volop in bloei. Het is een feest om dat te zien!
Het eerste wat ik zag toen ik het park in liep was een (heel) klein groepje anemoontjes en een paar verdwaalde kleine Tulpen tussen uitgebloeide Narcissen. Bij het fotograferen van de Prunus keek ik even naar beneden om te zien waar ik mijn voeten neerzette en zag deze mooie, kleine blauwe Ereprijs staan en een flink aantal Lieveheersbeestjes druk over de grond rondkruipen. Hier word je toch echt vrolijk van?

De lente is dus toch echt begonnen!