4 juli 2021 - De voedseltuin, de fruitkraam van de Bouwmeesterbuurt

Al het werk en tijd dat de afgelopen tijd in de voedseltuin gestoken is, wordt nu rijkelijk beloond. Alle kleine stekjes van de bessenstruiken zijn inmiddels uitgegroeid tot (soms) flinke struiken en de diverse soorten kleine fruitboompjes van een paar jaar geleden, worden inmiddels behoorlijke bomen.

Op dit moment geven de verschillende soorten bessenstruiken volop vruchten. Aan de appelbomen hangen behoorlijk wat appels (nu nog te vroeg om te plukken) en de bramenstruiken staan volop in de bloei. Zij zullen in augustus hun vruchten gaan geven. De rode, witte en zwarte bessen smaken heerlijk, alleen de klapbessen hebben nog even tijd nodig. De verse vruchten lenen zich goed om bijvoorbeeld jam en/of likeur van te maken, maar ook net geplukt en meteen je mond in is helemaal niet verkeerd.

Het is beslist de moeite waard om eerdaags eens te gaan kijken in de voedseltuin. Vergeet dan niet om een zakje of bakje mee te nemen en iets van al dat lekkers te plukken. Alleen één verzoekje: haal niet gelijk alle struiken/bomen leeg, maar laat ook nog wat hangen voor andere mensen. Zo hebben wij er met zijn allen plezier van.