3 oktober 2021 - Nou, nou, dat was zwaar werk!

Het klussen in het park was dit keer een goede vervanging voor een rondje krachttraining in de sportschool. Er zullen vandaag waarschijnlijk een aantal mensen behoorlijk spierpijn hebben.

In de vlindertuin zijn wij bezig geweest met het planten van een aantal struiken, waaronder 3 vlinderstruiken en stekken van rode bessen. Hiervoor moesten er flinke gaten in de kleigrond gegraven worden. Na de regen was de grond behoorlijk modderig waardoor het graven een zware klus werd. Verder is er flink veel onkruid, brandnetels en afgestorven delen van planten weggehaald. Menig volle kruiwagen is afgevoerd.

Ook in de voedseltuin waren er spierballen nodig. Van de Kemphaan mochten wij een balkmaaier lenen om het gras in het voedselbos te maaien. Dit was inmiddels zo hoog gegroeid, dat zelfs de balkmaaier er moeite mee had om er doorheen te komen. Beide mannen zijn vanaf 10 uur tot ver in de middag bezig geweest om het hele voedselbos te maaien. Uiteindelijk is het resultaat verbluffend, kijk maar naar het verschil tussen foto 4, het begin van het maaien, en foto 6, het eindresultaat. Ruud en John, hartstikke bedankt!

Volgende keer is de klusdag op zaterdag 6 november.