17 december 2021 - Klusdag 4 december: Egelhuisjes en fruitbomen

Alweer de laatste klusdag van het jaar. Ook dit jaar was het weer een raar jaar door de Corona, zo ook voor wat betreft onze klusdagen: klusdagen kwamen te vervallen, klusdagen zonder de start met koffie, de afsluiting met de afterparty en het klussen in groepjes van 2 personen op 1,5 meter afstand van elkaar. Of er volgend jaar weer 'gewoon' geklust kan worden? Laten wij het hopen.

Wat is er allemaal gedaan op de klusdag van de maand december?
Dit is de tijd voor het snoeien van de fruitbomen en daarom zijn de appel- en perenbomen in de voedseltuin onder handen genomen. Een leuke klus voor de mannen die net als vroeger, weer even in de bomen konden klimmen.
Via Arda van Landschapsbeheer Flevoland hebben wij een aantal egelhuisjes gekregen. Deze zijn op verschillende donkere en beschutte plekken tussen de struiken geplaatst. Met alleen de huisjes plaatsen nemen de egels geen genoegen; zij wensen een speciale inrichting met op de bodem een flinke laag kranten en tot ruim 3/4 bedekt met droge bladeren en/of een mengsel van hooi en stro. Nu maar hopen dat de egels blij zijn met onze 'inrichting' van de huisjes.
Arda en de timmermannen van Landschapsbeheer ontzettend bedankt voor de egelhuisjes!
Tijdens het opruimen van het zwerfafval zijn er, buiten de lege blikjes, flesjes, mondkapjes, enz., computeronderdelen gevonden. Vreemd!

Alle vrijwilligers van de Zelfbeheergroep heel hartelijk bedankt voor jullie (trouwe) inzet voor een leuker en mooier park, alle lekkere (zelfgemaakte) hapjes en drankjes en al het werk dat er iedere maand weer gedaan wordt.
Verder wensen wij iedereen hele fijne feestdagen en een mooi en vooral gezond nieuwjaar.

Tot de volgende klusdag op zaterdag 8 januari 2022!