9 januari 2022 - Knipbeurt voor de bomen en struiken

Gelukkig...... na alle regen die de voorgaande dagen gevallen was, was het zaterdagochtend, de eerste klusdag van het nieuwe jaar, droog. Maar jongens, wat was het waterkoud. Was dat misschien de reden dat de opkomst zo laag was? Geen idee. In totaal waren er 7 vrijwilligers die zich verdeelde in 3 groepjes; een mannen-, een vrouwen- en een gemengd team.

Twee mannen gingen aan de slag met het snoeien van de laatste fruitbomen in de voedseltuin. Alle bomen zijn hier nu gesnoeid, alleen de fruitbomen in de vlindertuin wachten nog op een knipbeurt. Een mooie klus voor de volgende keer. Het groepje vrouwen hebben langs het struinpad aan de noordzijde van de busbaan Essentakken gesnoeid en dode struiken c.q. takken weggehaald. Van de gesnoeide takken zijn nieuwe takkenrillen gemaakt. Een roodborstje kwam even kijken wat er allemaal gebeurde om vervolgens dankbaar gebruik te maken van de nieuwe takkenril.

Het laatste (gemengde) groepje is met vuilniszakken het park rond gegaan. Aan het eind van de klusochtend hadden zij 3 (!) volle vuilniszakken aan zwerfafval bij elkaar geraapt. Een triest gegeven als je bedenkt dat er ook mensen zijn die tijdens het uitlaten van hun hond ook afval oprapen en in de vuilnisbakken gooien.
Als afsluiting werd er met onder andere Glühwein geproost op het nieuwe jaar. Gedurende de wintermaanden houden wij de Glühwein er maar in; een goed excuus om na het klussen weer op te warmen.

De volgende klusdag staat in de agenda voor zaterdag 5 februari aanstaande. Wie weet, tot dan?!