12 februari 2022 - Klusdag 5 februari: Snoeien, er komt geen einde aan

Ondanks dat er ook buiten de klusdagen om regelmatig langs de struinpaden gesnoeid wordt, lijkt er geen einde aan deze klus te komen. Er zijn struiken waarvan de dode takken weggehaald moeten worden, struiken die te dicht op elkaar staan waardoor zij elkaars licht wegnemen en het essenopschot laat zich weer goed zien. Dus 3 keer raden wat er op de klusdag gedaan is.

In kleine groepjes is er langs het struinpad aan de noord kant van de busbaan flink wat (dode) takken en essenopschot verwijderd. Hiervan zijn weer nieuwe takkenrillen gemaakt of zijn 'oude' takkenrillen opgehoogd. Als je zo bezig bent tussen de struiken, kom je niet alleen de vreemdste 'figuren' tegen zoals een beeldje van een indianen hoofd die door iemand bij een boom neergezet is, maar ook het vreemdste afval. Bij het opruimen van het zwerfafval werden onder andere zakjes weed gevonden. Van alle voorwerpen die ook al eerder gevonden zijn, kan ondertussen een kringloopwinkeltje geopend worden.
Op het vlinderveld is een Gelderse roos geplant. Een klusje van niets denk je dan; gewoon een gat graven, struik erin zetten en het gat weer dichtgooien. Helaas, 'gewoon' een gat graven is in de kleigrond, een heel ander verhaal. Dat staat echt gelijk aan een flinke krachttraining in de sportschool. Daarnaast zijn de fruitbomen die hier staan, nu ook gesnoeid. Op de voor en na foto onder de tekst kun je goed het verschil zien tussen hoe de bomen er voor en na de snoeibeurt uit zien.

Deze keer was de opkomst bij de klusdag door verschillende redenen heel erg laag.
Voor zaterdag 5 maart a.s. staat de volgende klusdag gepland. Ongetwijfeld zal er dan weer gesnoeid gaan worden. Hierbij zouden wij best nog extra hulp kunnen gebruiken. Misschien komt dan eindelijk een beetje het einde van deze mega klus in zicht.