25 februari 2022 - Storm, storm en nog een storm

De maand februari kenmerkt zich door storm, storm en nog eens storm. Het begon met storm Dudley (officieel de 3e storm van 2022) met een gemiddelde windsnelheid van 9 Beaufort met zware windstoten voor tot 113 km/uur.
Storm Dudley was nog maar amper gaan liggen of storm Eunice diende zich alweer aan. Deze laatste is waarschijnlijk de zwaarste storm geweest sinds 5 januari 1990. De wind raasde over Nederland en haalde daarbij windsnelheden van 140 km/uur (windkracht 10). Op de Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen en op Vlieland werd zelfs windkracht 11 gemeten (windsnelheden van 145 km/uur).

Maar nog was het niet over: Storm 3, Franklin genaamd, diende zich er meteen achteraan. Gelukkig was deze minder zwaar dan zijn voorganger, maar haalde toch op zijn hoogtepunt windkracht 9.

Met 6 dagen storm achter elkaar werd het een record. Hiervoor waren er nooit meer dan 5 dagen achter elkaar storm voorgekomen. Op de foto's is goed te zien hoe de storm huis heeft gehouden in het park. Gelukkig bleef het beperkt tot omgevallen bomen en afgevallen takken en zijn er geen persoonlijke ongelukken gebeurd.