9 april 2022 - Boek: Natuur in Almere

Het boek Natuur in Almere, Biodiversiteit van een growing green city, is geschreven door Richard Bosker en Hanneke Bosker-Weug twee grote natuurliefhebbers uit Almere-Buiten en telt maar liefst 260 pagina's met honderden foto's, boxen met nadere uitleg over begrippen als ecosysteem, biotoop, biodiversiteit, enz. en QR codes voor nadere informatie. Ieder hoofdstuk sluit af met een lijst van 25 tot 50 meest voorkomende soorten van het betreffende onderwerp en een lijstje met boeken onder "verder lezen".

Het boek volgt een route van het huis van Richard en Hanneke in de Landgoederenbuurt via de Bouwmeesterbuurt en het Vaartsluisbos naar de Blocq van Kuffeler en via het Wout Wagmanspad en de Molenbuurt terug naar huis. De route heeft iedere keer een andere invalshoek. De ene keer op zoek naar mossen, de volgende keer naar paddenstoelen, bloemen of vogels. Hierdoor ontdekten Richard en Hanneke dat de natuur er overal en altijd is en dat er dan ook veel in de natuur van Almere te ontdekken is.
De natuur begint meteen als je de deur uitstapt. Voor je huis vind je al allerlei soorten leven, denk hierbij aan het mos op of het onkruid tussen de tegels, de boom die voor je huis staat waar een vogel vrolijk in zit te zingen en ga zo maar door.

Het boek is via de boekwinkel zoals Bruna of Stumpel en ook bij de VVV en webwinkel bol.com Het boek kost € 19,50 en is een echte aanrader. Het is duidelijk te zien dat er heel veel tijd, energie en aandacht aan het boek besteed is en verdient een groot compliment voor de schrijvers Richard en Hanneke.