9 april 2022 - Na sneeuw komt zonneschijn

Na de mooie weken in maart met volop zonneschijn en hoge temperaturen begon april, zoals het gezegde luidt, met een witte hoed. Dat zag er niet goed uit voor de klusdag van 2 april. Gelukkig was de sneeuw van de vorige dag al weer weggesmolten en scheen zaterdag de zon, al was het wel behoorlijk koud. Maar goed, tegen de kou kun je je kleden en er was genoeg te doen om het warm te krijgen.

Op het vlinderveld zijn alle vlinderstruiken gesnoeid en van een paar mooie takken zijn stekken gemaakt om op een later tijdstip weer te kunnen planten in het park. Daarnaast zijn de nodige brandnetels verwijderd en de appelbomen ingesmeerd met plakmiddel zodat luizen en ander kruipend 'spul' niet omhoog kunnen klimmen om de bladeren en vruchten aan te vreten. Ook alle fruitbomen in de voedseltuin zijn hiermee ingesmeerd.
De abrikozenboom (of is het de perzikboom??) in de voedseltuin heeft het best naar zijn zin en heeft een nieuwe scheut gegeven. Deze scheut is nu op een andere plek in de voedseltuin geplant waar hij hopelijk flink gaat groeien en in de toekomst lekkere vruchten gaat geven.

Langs het struinpad zijn de laatste scheef gewaaide bomen rechtgezet en voorzien van nieuwe steunpalen. Bij de bomen waar deze palen niet meer nodig zijn, zijn ze weggehaald. Het merendeel van de voorgenomen klussen is afgerond. Alleen de vogelkastjes moeten nog een plekje krijgen en de grond rondom de hulst moet nog onkruidvrij gemaakt worden. Aan deze klussen zijn wij niet meer toegekomen en worden doorgeschoven naar de volgende klusdag.

Inmiddels was het tijd geworden voor de glühwein en al het andere lekkers. Onze kunstschilder was duidelijk op de geur van de Glühwein afgekomen en had zijn nieuwste tekening van het insectenhotel meegenomen.
Er was nog meer bezoek: Hanneke en Richard Boskers, schrijvers van het boek Natuur in Almere, kwamen langs om over hun boek te vertellen en te laten zien. Klik hier om meer over het boek te lezen.

De volgende klusdag is op zaterdag 7 mei aanstaande.