3 juli 2022 - Zaterdag 2 juli laatste klusdag voor de vakantie

Deze klusdag kon eigenlijk vanaf het begin al niet meer stuk. Het was niet alleen het schitterende weer, maar het waren vooral de twee (!) zelf gebakken taarten die de dag helemaal super maakten. Eén taart was bedekt met een flinke laag rode bessen van de struiken uit de vlindertuin en de andere taart was gevuld met diverse soorten bessen, waaronder rode, zwarte en klapbessen van de struiken uit de voedseltuin. Gelukkig bleef er na de koffie taart over en die smaakte na het klussen ook nog heerlijk!

Nu even terug naar de klusdag zelf. Zoals bekend, zou ook deze dag vooral in het teken van het maaien staan. Met de bosmaaier zijn de struinpaden breder, en dus begaanbaarder, gemaakt. Als je door de struinpaden loopt, let er dan wel op dat je niet over de boomstronkjes die hier en daar net boven de grond uitsteken struikelt. Daar waar de bosmaaier niet bij kon, is er met de hand gesnoeid.
In de vlindertuin zijn de brandnetels rondom het "vlinderbord" verwijderd, zodat het bord weer goed zichtbaar is. Verder zijn er in de vlindertuin kleine aardbeien stekken geplant. Duimen dat ze aanslaan. Door de gemeente is onlangs een bijen- en vlinderlint ingezaaid langs het pad dat door de vlindertuin loopt. De planten beginnen al op te komen.
Bij de appelboompjes in de vlindertuin zijn de vruchten uitgedund. Door vruchtdunning zorg je ervoor dat er volgend jaar weer appel(tjes) aan de bomen komen. Een fijn klusje: om bij de appelbomen te komen, moest er een weg gebaand worden door de vele brandnetels.

En dan is het nu tijd voor (een korte) vakantie. De klusdag in augustus komt hierdoor te vervallen. Zaterdag 3 september a.s. gaan wij weer met de maandelijkse klusdagen van start.

De Zelfbeheergroep Lage Vaart wenst iedereen een hele fijne vakantie toe!