18 december 2022 - Klusdag 3 december 2022 Brrr, wat was het koud hè?!

Na een overweldigende opkomst tijdens de vorige werkdag die samenviel net de natuurwerkdag van Landschapsbeheer Flevoland, waren we dit keer met een bescheiden clubje. Sinterklaas en de ijzige kou waren hier vermoedelijk debet aan. Toch is er best wat werk verzet.

In het voedselbos zijn in de kruidencirkel 2 mooie stevige bakken gevuld met aarde. Daar komen binnenkort de kruiden in. Ook zijn hier de fruitbomen gesnoeid. Jammer genoeg zijn alle mispels al geplukt (niet door ons), dus dat worden geen mispelkoekjes dit jaar....

Langs de struinpaden zijn de bramen weggehaald die andere struiken en bomen in hun stekelige greep hielden. Er staan er nog veel meer en ze woekeren verschrikkelijk, dus nog genoeg werk aan de winkel.

We begonnen door de kou wat vroeger aan de afterparty. Gelukkig was er heerlijke soep en glühwein om ons een beetje op te warmen. En met een wijntje, broodjes mét en kleine saucijzenbroodjes werd het weer een gezellig samenzijn.

Na afloop werd de waanzinnige pompoen die Eva heeft gekweekt maar niet kan hanteren, bij haar thuis opgehaald en verdeeld onder de liefhebbers.