12 februari 2023 - Houtsnippers en nog veel meer houtsnippers

Als je door het park loopt kan het je niet ontgaan zijn dat een gedeelte van de struinpaden opnieuw met houtsnippers bedekt is. Het was fijn dat de opkomst tijdens de klusdag behoorlijk groot was, waardoor al een groot deel van de bergen houtsnippers over de paden uitgestrooid kon worden. Het is een behoorlijk zware klus, maar dat is niet erg omdat je meteen resultaat ziet en dat resultaat mag er wezen. Omdat de hoeveelheid houtsnippers veel te veel is om in één klusdag weg te kunnen werken, gaan wij hier tijdens de volgende klusdag mee verder.
De houtsnippers zijn door de aannemer, firma Donker Groen, aan ons ter beschikking gesteld. Dus bij deze willen wij de firma Donker Groen heel hartelijk bedanken voor de grote hoeveelheid houtsnippers. Het maakt het aanzicht van het park een stuk mooier en daar zijn wij erg blij mee.

Naast de struinpaden met houtsnippers bedekken, zijn er ook nog een aantal andere klussen opgepakt.
De allerlaatste fruitboom in de voedseltuin die nog gesnoeid moest worden en de fruitbomen op het vlinderveld zijn gesnoeid. Hiermee is deze klus voor dit jaar afgerond. Ook ontkwamen de bramenstruiken niet aan een snoeibeurt. Wat zijn die struiken vreselijk aan het woekeren, waardoor deze klus nog wel de nodige keren terug zal komen tijdens de volgende klusdagen.
Met het opruimen van het zwerfafval en alle klussen die deze klusdag gedaan zijn, zag het park er weer helemaal tip top uit. De glühwein en de lekker hapjes aan het eind van de dag waren dan ook dik verdiend.