13 april 2023 - Klusdag 1 april - Regen en daar zijn ze weer.......houtsnippers

Tot nu toe hadden wij iedere klusdag geluk met het weer en scheen meestal het zonnetje. Deze keer liet de zon ons in de steek en maakte plaats voor zo'n vies miezerig regentje waar je zo lekker nat van wordt. Toch kon dit weer ons er niet van weerhouden om de berg houtsnippers te lijf te gaan.
Deze keer werd het lange struinpad vanaf het elektriciteitshuisjes bij de Berlagestraat tot aan de Wilsstraat zo goed als helemaal van een dikke laag houtsnippers voorzien. Het laatste stukje van dit struinpad kreeg op de zondag een laag houtsnippers. Het was een hele klus, maar het ziet er weer helemaal top uit. Nu rest alleen nog het stuk(je) struinpad vanaf de Wilsstraat tot aan de voedseltuin. Hiervoor was er een extra klusdag op zaterdag 8 april, maar daarover later meer.

Op de klusdag kwamen Johan en Ouwe, onze aanspreekpunten voor de groenstrook bij de gemeente Almere, ook helpen met een aantal klussen. Hartstikke fijn die paar extra handen. Bedankt heren!
De in het park gedumpte stenen zijn gebruikt om een gat voor de bankjes aan de Lage Vaart op te vullen. Over de stenen is een laag aarde gestrooid waardoor hier weer gras overheen kan groeien. Nogmaals: het is echt niet de bedoeling dat buurtbewoners hun (tuin)afval in het park dumpen. Bel de gemeente om het afval op te halen en laat geen andere buurtbewoners het voor u opruimen.
Het moet ook opgevallen zijn dat er flink wat ruimte voor nieuwe aanplant gemaakt is bij de ingang van het park ter hoogte van de C. Outshoornstraat. De nieuwe aanplant komt door de hele groenstrook te staan; een klus voor de volgende keer.