8 mei 2023 - Klusdag 6 mei – Bomen en struiken planten

Rekening houdend met de broedende vogels, zijn er deze klusdag zoveel mogelijk struiken en bomen geplant langs de struinpaden en in het vlinderveld. Voorafgaand aan de klusdag was er een overzicht van de geleverde bomen en struiken gemaakt en waren de bomen en struiken door een klein groepje vrijwilligers gesorteerd en per soort voorzien gekleurd lint. Op de klusdag zelf konden er verschillende soorten bomen en struiken aan de hand van het overzicht en de linten bij elkaar gezocht en geplant worden. In totaal zijn er door de Gemeente 10 soorten struiken, waaronder de kardinaalsmuts, krentenboom, lijsterbes en gelderse roos en 3 soorten bomen, waaronder de zwarte els, zomereik en ruwe berk geleverd.

Ondanks het feit dat er flink is geplant, staan er nog best wat bomen en struiken die in de komende tijd een vast plekje moeten krijgen. Het voornemen is om bij goed weer en indien mogelijk, ook op andere dagen/avonden een aantal struiken/bomen per keer te gaan planten. Naast het planten is de perenboom in de voedseltuin gesnoeid en zijn de stammen en takken van de fruitbomen met een middel tegen ongedierte ingesmeerd.

Het is afwachten of de nieuwe aanplant goed aanslaat en of de fruitbomen weer een goede oogst opleveren, zoals afgelopen jaar. Wij hebben ons best gedaan; nu zijn de bomen en struiken aan zet.