3 juli 2023 - 1 juli 2023 was een kletsnatte klusdag

Wat een tegenvaller na alle mooie dagen die er in de maand juni waren geweest. De eerste dag van juli, uitgerekend onze klusdag, was het een kletsnatte dag. Getooid in regenkleding ging het groepje vrijwilligers, na de zelfgebakken cake met bessen uit de voedseltuin en de koffie, aan de slag in de voedseltuin en in de struinpaden.

In de voedseltuin werden de steunpalen van de vleermuizenkast met grote schroeven vastgezet.
De grote pruimenboom hing te vol met pruimen en moest daarom gedund worden. Jammer dat er nu al pruimen geplukt moesten worden terwijl ze nog niet rijp en niet te eten zijn. Door dit te doen, heeft de boom genoeg energie om ervoor te zorgen dat de pruimen die er nu nog hangen mooi volgroeien en lekker smaken.
De blauwe/zwarte bessen die in de voedseltuin staan, zijn rijp genoeg om geplukt te kunnen worden. De struiken hangen vol met heerlijke bessen. De rode bessen moeten nog even blijven hangen omdat zij nog niet rijp genoeg zijn.

Het snoeien langs de struinpaden om de doorgang vrij te houden is een steeds weer terugkerende klus. Met dit weer schiet alles de grond uit en groeien er takken en ranken van de bramenstruiken over het pad heen wat de doorgang erg moeilijk maakt. Het eerste gedeelte van de struinpaden (gezien vanaf de paardenweides richting voedseltuin) is vrij gemaakt. Het laatste gedeelte van het struinpad (langs de Baaituinen richting voedseltuin) is op dit moment bijna niet meer door te komen. Het is veel te veel werk om alle struinpaden in één keer vrij te maken. Iedere keer zal er weer een stuk struinpad vrijgemaakt worden.

Als afsluiting van de dag stond er op de paardenweide een lekker glaasje wijn en het nodige (zelfgemaakte) lekkers klaar. Het was gezellig om nog even met z'n allen na te kletsen.