14 oktober 2023 – Klusdag van 4 november 2023 wordt de landelijke Natuurwerkdag

Wat is de Natuurwerkdag?
De Natuurwerkdag is een initiatief van de Provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL. De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.
Jaarlijks worden er op de eerste vrijdag en zaterdag van de maand november op meer dan 500 plekken in Nederland klussen georganiseerd die bijdragen aan de natuur. Het is het grootste vrijwilligersevenement in het groen! In heel Nederland zetten vrijwilligers zich in voor een groene en gezonde leefomgeving.

Ook wij, de Zelfbeheergroep Lage Vaart, hebben ons dit jaar weer opgegeven als deelnemer aan de Natuurwerkdag. Onze klusdag van zaterdag 4 november a.s. verandert dus (alleen van naam) in Natuurwerkdag. Inhoudelijk verandert er niets ten opzichte van de normale maandelijkse klusdagen.
Om 10.00 uur staat de koffie/thee en wat lekkers klaar in de tuin bij de C. Outshoornstraat 36. Ingang naar de tuin via de garage aan de zijkant van het huis. Tijdens de koffie bespreken wij wie welke klus wil gaan oppakken.

Welke klussen hebben wij in ieder geval op het programma staan?
  • Ruimte maken voor en aanplanten van nieuwe struiken
  • Vrijmaken van de struinpaden d.m.v. het snoeien van struiken langs het pad
  • Opruimen van zwerfafval
Het lijkt op zich niet veel, maar zeker de eerste twee klussen zijn op zich vrij groot en tijdrovend.

Om ongeveer 12.30 uur is het tijd om de Natuurwerkdag/klusdag gezamenlijk af te sluiten met een hapje en een drankje op de paardenweide aan het einde van de C. Outshoornstraat.

Vind je het leuk om je ook in te zetten voor een groene en gezonde leefomgeving bij jou in de buurt? Kom ons dan op zaterdag 4 november a.s. helpen in de groenstrook langs de Lage Vaart. Je bent van harte welkom!
Het verzoek is om je aan te melden via de website Natuurwerkdag 2023; ook als je een 'vaste' vrijwilliger bent.
Het aanmelden gaat als volgt:
  • Ga naar de website van Natuurwerkdag en ga naar vind een klus
  • Voer bij locatie Almere Buiten in en wijzig 25 km in 10 km (onze aanmelding staat bovenaan)
  • Ga naar Info en aanmelden
  • Scroll naar beneden en vul vervolgens de gevraagde gegevens in
Simpel; een kind kan de was doen! 😉

Hartelijke groet en graag tot 4 november,
De Zelfbeheergroep Lage Vaart